Muista Vesimittari luetaan omatoimisesti yhden kerran vuodessa, luku suoritetaan 31.5. ja toinen lasku Joulukuussa lähetetään arviokulutuksen mukaan. Lukema ilmoitetaan Tiliasema Minna Seessalo.
Postitse Itsenäisyydenkatu 42 28130 Pori.
Puhelimitse 02 632 5151
Sähköpostilla tiliasema@elisanet.fi
Paluksen vesiosuuskunnasta löydät lisää tietoja tältä sivustolta.
Paluksen Vesiosuuskunta on perustettu vuonna 1969. Sen kotipaikka on Ulvila ja toimiala Veden puhdistusta ja jakelua.
Hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Kari Myllymäki, Jari Hietikko ja Kalevi Virtanen sekä varajäsenet Petri Syväkuru ja Lauri Lahtinen.
Paluksen Vesiosuuskunta Y-tunnus 0197245-0. Osoite; Ali-Tuomolantie 13, 29350 Palus. email: paluksenvesiosuuskunta@gmail.com.
PALUKSEN VESIOSUUSKUNTA
Historia lyhyesti:
Paluksen vesiosuuskunta on perustettu 1969, ensimmäisenä tehtiin kaksi sihtikaivoa, joiden syvyys oli maanpinnasta noin 17 m, kaivo muodostui noin 11 m avokaivosta, jonka pohjalla oli kaksi Mako 500 pumppua, kaivon pohjalle tehtiin kaksi sihtikaivoa, joiden syvyys on noin 6 m. Ennen kaivojen tekoa oli tutkittu pohjaveden laatua ja todettu että pohjavesi täyttää hyvän talousveden vaatimukset sellaisenaan.
Vuosien mittaan liittyjiä tuli lisää ja veden kulutus nousi niin suureksi, ettei alkuperäisen kaivon pumput tahtoneet riittää veden pumppaukseen, sekä vedessä olevan raudan ja mangaanin arvot nousivat liian suureksi, myös pH arvo oli liian matala, näistä alkoi tulla huomautuksia terveysviranomaisilta.
Tuli tilanne, jolloin osuuskunta joutui uusimaan pumppaamorakennusta vuonna 1995, ensimmäinen kallioporakaivo rakennettiin vuonna 1996, jonka syvyys on noin 80 m, vesi otetaan 60 m syvyydestä porakaivopumpulla, toinen porakaivo rakennettiin 1998, josta tehtiin samanlainen kuin aikaisemmin tehty. Näin oli käytössä kaksi porakaivoa ja sihtikaivo, vielä oli saatava rauta ja mangaani sekä pH arvot talousvesiasetusten mukaiseksi, hankittiin Akva-Filter;n valmistama kalkkikivi- aktiivihiili- hiekkasuodatin. Niitä hankittiin ensin yksi ja myöhemmin vielä kaksi lisää, ne ovat kytketty rinnan, jolloin painehäviö ollaan saatu minimiin.